Binnen genieten van het natuurgevoel. Met een Boommade – “homemade interieurboom” – kan het. Het is Boommade’s missie om mens en natuur weer dichter bij elkaar te brengen. 

Alle Boommades zijn handgemaakt en uniek. Een Boommade is gemaakt van een gedroogde stam of tak van een omgevallen boom uit Nederland. De bomen zijn onderhoudsvrij. Naast de producten in de webshop, maakt Boommade ook kunstbomen op maat. 

Voor elk product dat jij aanschaft – groot of klein – laat Boommade een boom planten via de organisatie OneTreePlanted.

Een boom in huis: het ontstaan van Boommade

Boommade is ontstaan vanuit liefde voor de natuur, bomen, interieur en creativiteit. Toen ik zicht kreeg op een “grote-mensen-huis” wilde ik een grote boom in huis hebben. Niet alleen omdat ik groen en bomen mooi vind, maar ook omdat de natuur een positieve invloed op ons heeft. Uit onderzoek blijkt dat alleen al het kijken naar (plaatjes van) bomen ons tot rust laat komen!

Omdat het gebrek aan zonlicht in Nederland helaas geen ideale situatie bood voor een echte boom in huis, besloot ik op zoek te gaan naar stijlvolle alternatieven. Omdat ik de kunstbomen die ik zag niet mooi (genoeg) vond, ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van een interieurboom. In eerste instantie dus puur voor mijzelf en mijn vriend.

In de stiekeme hoop dat anderen ook enthousiast zouden worden van mijn bomen, richtte ik vervolgens Boommade op. Met Boommade wil ik zoveel mogelijk mensen ook binnen laten genieten van het vrije en rustgevende gevoel dat de natuur ons kan geven. Zelf associeer ik bomen met schoonheid, kracht, groei, harmonie, ontspanning en verbondenheid met de wereld. Vanuit die zienswijzen maak ik de Boommades: met liefde, met de hand en met respect voor moeder natuur. 

Duurzaamheid

Boommade is een ode aan de boom. Helaas verdwijnen er jaarlijks wereldwijd 15 miljard bomen. Dit betekent dat elke twee seconden een bos ter grote van een voetbalveld wordt vernietigd. Vandaag de dag is al 80% van alle bossen wereldwijd verdwenen.

Met behulp van Boommade wil ik (onder andere) jou bewust maken van het belang van bomen. Dit doe ik door te bloggen over duurzaamheid én over weetjes over de natuur en/of bomen. Je vindt deze content op de blog en Instagram van Boommade.

Boommade laat voor elk verkocht product (klein of groot) een boom planten via de NGO One tree planted. In 2019 heb ik – na een succesvolle crowdfunding – al meer dan 380 bomen mogen laten planten. Inmiddels ligt het aantal bomen dat Boommade heeft geplant op 430 bomen (update: januari 2020)! Naast het planten van bomen compenseer ik de uitstoot van het vervoer van Boommade.

Verder gebruik ik – voor het maken van de Boommades – dode stammen en takken uit Nederland. Door het hout van omgevallen bomen te gebruiken, wordt de natuur niet aangetast. Wel krijgen de dode stammen en takken optisch nieuw leven.

De Boommades zijn onderhoudsvrij en hebben geen water en/of grondstoffen nodig. Door de natuur naar binnen te halen met een Boommade in plaats van met echte bloemen en/of planten, draag je bij aan het terugdringen van het gebruik van (fossiele) energie, water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen. 

Sorteer op
© 2019 - 2021 Duurzame kleding, wonen en kamerplanten | WanderWood Den Bosch | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel