Duurzaam kerstcadeau kopen?

Duurzaam kerstcadeau kopen?

Duurzaam kerstcadeau kopen? 
Bij Wanderwood is het nog lastig kiezen.

Huppakee. De sint is het land uit dus het is tijd voor het optuigen van de kerstboom, ophangen van glinsterende versiering en andere kitscherige – maar supergezellige – feestelijke aankleding. Er wordt weer massaal gegoogled en gepinterest om zo dat ene perfecte recept te vinden waarmee vrienden en familie worden verrast. Hetzelfde geldt voor de zoektocht naar een origineel kerstcadeautje dat in de smaak valt.

Natuurlijk kan je een algemene keten binnenstappen en daar een cadeaubon halen. Klaar ben je. Maar, hoe tof is het om een duurzaam en verantwoord cadeautje te kopen bij een lokale ondernemer? Zo’n gift waar de ontvanger oprecht door wordt verrast en die hij of zij voor een lange tijd met veel plezier zal bewonderen en/of gebruiken.

Bij Wanderwood hebben we een duurzaam assortiment kleding, woonaccessoires en verzorgingsproducten die perfect zijn om cadeau te geven. Om jou op weg te helpen, zetten we in deze blog onze favoriete items voor je op een rij. Zie je iets dat je leuk vindt? Wij pakken het op een leuke manier voor je in, zodat jij klaar bent om de show te stelen.

TIP: duurzame kerstboom kopen? Check www.beterboompje.nl eens.

beter boompje

Duurzame kaarsen | Vegan kaarsen

Oeh-la-la! Wat een snoepjes. We hebben een prachtige collectie kaarsen van verschillende duurzame merken waar onze harten sneller van gaan kloppen. Wat dacht je van de unieke, Gaia Oester kaarsen, engelkaars Eros of regenboogkaars Iris van het merk Slow Living Boutique? Of de fantastisch ruikende geurkaarsen met Amethist of Rozenkwarts van Rockstyle? De geur die van deze kaarsen afkomt, is hemels én ze zien er door de stenen ook nog eens als ware blikvangers uit.

Liever een kaarsenhouder cadeau geven? De Himalaya zout, Seleniet of Rozenkwarts theelichthouders vallen gegarandeerd in de smaak. Onze absolute favorieten, en ze zijn ook bij onze klanten erg geliefd, zijn de Agaat waxinelichthouder en Marokkaanse lantaarn Confiture. Hiermee creëer je zowel een romantische als mysterieuze sfeer in huis.

maanlamp

 

Duurzame sjaals, handschoenen en mutsen

Een sjaal met een verhaal. Gemaakt van hoogwaardige materialen die er ook nog eens fantastisch uitziet. Het is een tijdloos item dat jarenlang zal worden gekoesterd en waar men niet op uitgekeken raakt. Bij Wanderwood hebben we van het merk Alpaca Loca – afkomstig uit Ecuador – de allerfijnste Alpaca sjaals. Deze warme eyecatchers zijn volledig met de hand gewoven en verkrijgbaar in een geblokte, egale en gestreepte variant in verschillende kleuren. We zijn benieuwd naar jouw favoriet!

In plaats van een sjaal liever handschoenen of een muts cadeau geven óf groots uitpakken en er een cozy set van maken? Bij ons vind je vingerloze handschoenen van merken als INTI, Alpaca Loca en ArmedAngels.


Duurzame sokken

Je kan er nooit genoeg van hebben, sokken! Gemaakt van de allerfijnste, duurzame materialen, zoals bamboe en biologisch katoen met een perfecte pasvorm die lang mooi blijven. Of je nu gaat voor een sportieve sok, neutrale sok of sok met opvallende print; wij hebben in ons assortiment verschillende soorten duurzame sokken voor zowel mannen als vrouwen. Daarmee zit je altijd goed!

Egale, hippe, unisex sokken van ArmedAngels in beige, roze, mintgroen of zwart. Of wat te denken van de Tie Dye sokken in het groen of paars? Is de ontvanger van de sokken een échte koukleum, dan zijn de wollen sokken met Noorse print van Thought een aanrader.

Duurzame woonaccessoires 

Een cadeau met een Duizend-en-een-nacht tintje. Heerlijk kleurrijk, met de hand gemaakt en daarom ontzettend uniek. Vanuit Marokko importeren wij de leukste woonaccessoires waarmee je ieder interieur een sprookjesachtig sfeertje geeft.

Zijde kussens met geborduurde versieringen, comfortabele poefs, gevlochten rieten manden, traditionele theeglazen, Tamegroute kandelaars en geparfumeerde blokjes in de geuren Amber, Black Musk, en Jasmijn maken onderdeel uit van de duurzame woonaccessoires collectie van Wanderwood.

tamegroute kandelaars


Flink uitpakken | Duurzame kleding- en woonaccessoires

Heb jij een ruim budget om te besteden en wil je de ontvanger een luxe cadeau geven? Wat dacht je van een tijdloze, leren tas van het merk Omybag. Dit merk biedt verantwoord geproduceerde tassen in verschillende groottes en modellen én het toffe is dat je de hengels kunt verwisselen. Zo is de tas eenvoudig en eindeloos te combineren.

bumbag Omybag

Ben je al bekend met de Hammam34 kimono’s? Deze parels zijn handgemaakt van een soepele en lichte (biologisch) katoenen stof. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals lila, mintgroen, roze en zwart en hebben op de achterkant een geborduurde print. Kies jij voor de romantische bloemen of is de fazant favoriet?
* De kimono’s van Hammam34 zijn zowel in volwassen maten als kindermaten verkrijgbaar

Hammam34 kimono

 

Of de ontvanger het nu op bed legt als een sprei, er op de bank al serie kijkend onder wegkruipt of het op een fauteuil neerlegt als decoratie; de plaids van Alpaca Loca liften iedere ruimte op en zijn ook nog eens mega comfortabel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en zijn omkeerbaar waardoor je er twee verschillende stijlen mee kunt creëren. Hoe tof is dat?
* De plaids van Alpaca Loca zijn afkomstig uit Ecuador. Ze worden door een community van alpaca wolwevers met de hand gewoven en wij kopen ze op basis van eerlijke handelsvoorwaarden in. Hierdoor hebben de alpaca boeren en wolwevers de ruimte om te investeren op het gebied van milieuverbetering en scholing. Zo koop je een cadeau dat werkelijk iets bijdraagt. Een fijne kerstgedachte.

alpaca plaid

Cadeaubon Wanderwood Den Bosch

Aan het begin van het artikel zeiden we het al; dankzij ons veelzijdige assortiment duurzame items is een cadeautje uitkiezen niet per se eenvoudig. Kan je geen keus maken? De Earth Friendly Giftcard behoort ook tot de mogelijkheden! Zo kan degene die jij gaat verrassen zelf iets moois komen uitzoeken.

 

earth friendly giftcard


Op de hoogte blijven | Nieuwsbrief

Houd jij aan het lezen van onze blogs altijd een gelukzalig gevoel over? En blijf je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en updates met betrekking tot ons assortiment? Schrijf je dan in voor onze Earth Friendly Nieuwsbrief en volg ons op Instagram @wanderwood_denbosch.

Inspiratie opdoen voor kerstcadeaus en/of direct inkopen doen? Bekijk onze duurzame cadeau gids. Liever in het echt alle items komen bekijken en een keuze maken? Je vindt onze winkel in de gezelligste straat van Den Bosch | Snellestraat 14. Tot snel!?

Liefs Team WanderWood

 

Tekst: Joyce van Vught | Tekstatelier

Terug naar blog

Reactie plaatsen